(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
KRKOVIČKA PRO VÍTANOU NÁVŠTĚVU
Potřebné ingredience
Potřebujeme: 2 kg krkovice bez kosti vcelku
Na marinádu: 2 lžíce citrónové šťávy
4 lžíce bílého vína
3 lžíce hořčice
1 lžíce medu
2 lžíce oleje
1,5 lžičky soli
Na náplň: 10 plátků uzeného - 2 mm silné
10 plátků sýra - 2 mm silné
150 g syrových žampionů - 2 mm silné
Na pomazání: 2 lžíce oleje
Postup přípravy
Nakrájíme maso na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrájíme do konce.
Smícháme věci na marinádu, potřeme tím maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu
a necháme v lednici alespoň 24 hodin. Druhý den dáme do každého rozřezu plátek uzeného, plátek sýra, plátky žampionů.
Pomažeme olejem a pořádně zabalíme do alobalu, aby po dobu pečení
nevytekla šťáva. Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme nejméně
2 hodiny - posledních 20 minut alobal otevřeme a dopečeme odkryté.
KRKOVIČKA PRO VÍTANOU NÁVŠTĚVU
Potřebujeme: 2 kg krkovice bez kosti vcelku
Na marinádu: 2 lžíce citrónové šťávy
4 lžíce bílého vína
3 lžíce hořčice
1 lžíce medu
2 lžíce oleje
1,5 lžičky soli
Na náplň: 10 plátků uzeného - 2 mm silné
10 plátků sýra - 2 mm silné
150 g syrových žampionů - 2 mm silné
Na pomazání: 2 lžíce oleje
Postup přípravy:
Nakrájíme maso na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrájíme do konce.
Smícháme věci na marinádu, potřeme tím maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu
a necháme v lednici alespoň 24 hodin. Druhý den dáme do každého rozřezu plátek uzeného, plátek sýra, plátky žampionů.
Pomažeme olejem a pořádně zabalíme do alobalu, aby po dobu pečení
nevytekla šťáva. Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme nejméně
2 hodiny - posledních 20 minut alobal otevřeme a dopečeme odkryté.
Smícháme věci na marinádu, potřeme tím maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu
a necháme v lednici alespoň 24 hodin. Druhý den dáme do každého rozřezu plátek uzeného, plátek sýra, plátky žampionů.
Pomažeme olejem a pořádně zabalíme do alobalu, aby po dobu pečení
nevytekla šťáva. Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme nejméně
2 hodiny - posledních 20 minut alobal otevřeme a dopečeme odkryté.
KRKOVIČKA PRO VÍTANOU NÁVŠTĚVU
Potřebujeme: 2 kg krkovice bez kosti vcelku
Na marinádu: 2 lžíce citrónové šťávy
4 lžíce bílého vína
3 lžíce hořčice
1 lžíce medu
2 lžíce oleje
1,5 lžičky soli
Na náplň: 10 plátků uzeného - 2 mm silné
10 plátků sýra - 2 mm silné
150 g syrových žampionů - 2 mm silné
Na pomazání: 2 lžíce oleje
Postup přípravy:
Nakrájíme maso na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrájíme do konce.
Smícháme věci na marinádu, potřeme tím maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu
a necháme v lednici alespoň 24 hodin. Druhý den dáme do každého rozřezu plátek uzeného, plátek sýra, plátky žampionů.
Pomažeme olejem a pořádně zabalíme do alobalu, aby po dobu pečení
nevytekla šťáva. Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme nejméně
2 hodiny - posledních 20 minut alobal otevřeme a dopečeme odkryté.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Hanzy
(upraveno)
30. 12. 2010, 13:31
Musím se přidat s chválou
bylo to moc dobré
olina


nahlásit
coudovky
(upraveno)
30. 10. 2010, 11:16
Je to vynikající, zrovna jsem vytáhla z trouby a kluci obchází, co to tady tak voní.

nahlásit
sympatie
(upraveno)
18. 10. 2009, 12:53
Musím si přidat, je to výboné, ale já si udělala svoji variantu. Maso jsem nakrájela na silnější plátky, udělala kapsu, marinádu napatlala i dovnitř, nechala do druhého dne, naplnila, našila, upekla. Jako přílohu jsem udělala chlupaté knedlíky + okurkový salát, hodilo by se i zelíčko, špenát. I manžel chválil, jak tomu v prvopočátku moc nevěřil.

nahlásit

Nadik71
(upraveno)
29. 7. 2009, 9:53



nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
28. 7. 2009, 22:24





nahlásit